CHI NEI TSANG

HVAD KAN CHI NEI TSANG?

Massage af området omkring navlen, er både meget afslappende og afspændende og kan være en effektiv behandlingsmetode til flere fysiske og følelsesmæssige problematikker.

Vi ophober naturligt giftstoffer og sammenfiltringer af kar, lymfe, og nervebaner i vores vandring gennem livet, hvilket ganske simpelt blokerer for at signaler og væsker kan flyde optimalt gennem kroppen – dette kan vi blandt andet løsne op for med CNT. Udover det virker CNT særligt beroligende på nervesystemet og følelserne, og er særdeles godt hvis man -som det er min oplevelse, at rigtig mange mennesker gør i dag – døjer med problemer med fordøjelse, den dybe vejrtrækning og/eller spændinger i maveregionen.

Tanken om at blive masseret på maven, er for mange mennesker måske lidt fremmed eller sågar underlig. Man tænker måske ligefrem, at det er ubehageligt. Men jeg har endnu ikke mødt én eneste person, der ikke blev overrasket over, hvor behagelig og afslappende en oplevelse, de synes det var at blive masseret i mavens område. Til tider, er det faktisk så afslappende, at folk falder i søvn.

CNT KAN BLANDT ANDET MED AT HJÆLPE FORBEDRE:

– Nervesystemet
– Energi-niveau/Træthed og stress
– Besvær med vejrtrækningen
– Fordøjelsen, maveproblemer, oppustethed m.f.
– Lændesmerter
– Immunforsvaret
– Søvnbesvær og uro
– Generelt hjælpe med at genskabe klarhed i krop og følelser
En Chi Nei Tsang-session kan være alt fra en dyb afgiftning og aktivering, til en blid afspænding og opløsning af knuder og spændinger i dit system

HVAD ER CHI NEI TSANG?

Chi Nei Tsang-massage er en massage-behandlingsform, der i sin tid blev udviklet af taoistiske munke i Kina. For munkene var der både et fysisk og et psykisk sigte med behandlingsformen, samt et mere spirituelt sigte – nemlig at løsne op i kroppen for at hjælpe sind og ånd med at opnå en højere åndelig tilstand. I dag er CNT en fuldt udviklet og i østen mere gængs og anerkendt massage-behandlingsform på linje med zoneterapi og akupressur.

Behandlingen koncentrerer sig praktisk set om arbejdet med blidt at løsne op for spændinger og blokeringer i området omkring navlen; et område som huser både vores oprindelige energi – “fødselsenergien” – og de fleste af vores livsvigtige organer.

Den “moderne” tilgang til CNT tilskrives Mantak Chia (Tao Garden, Thailand) og er et helhedsorienteret system med relation til – og elementer fra – traditionel kinesisk sundhedsvidenskab. Der arbejdes både konkret med den fysiske krop, og med reflekszoner/energiarbejde.

Facebook
Facebook
Instagram