BRØL! DET ER GODT FOR DINE KÆBER!

BRØL! DET ER GODT FOR DINE KÆBER!

KÆBESPÆNDINGER er noget, jeg har oplevet meget lidt selv, men i nat havde jeg for første gang, kæmpestore, dunkende kæbesmerter. Av for f. Det gjorde ondt.

Jeg ved godt, hvad det handlede om, hvad det var jeg ikke havde fået gjort, som jeg sådan set var pissesur over! Jeg kunne mærke irritationen og vreden i hele kroppen, hvorfor holder jeg mig selv tilbage, når jeg ved, hvad jeg vil?!! Dybt suk. Jeg har holdt mig selv tilbage med noget vigtigt for mig, og det skal jeg love for at mine kæber fortalte mig!

Op på hesten, ingen vej uden om, jeg ved jo godt, at det er rigtigt, at stå op for mig selv, og det er jo sådan set bare det, mine kæber siger til mig, at jeg skal. På den måde er kroppen simpelthen fantastisk, den vil faktisk helst have vi er i balance og lever præcis som vi er skabt til. Magiske krop <3 Den vil bare gerne have du lever efter dit hjertes helt egen rytme. <3 “Don’t dance to another mans beat…” husker jeg engang at have læst.

Så hvorfor får vi ondt i kæberne?

Det kan der selvfølgelig være flere årsager til, men psykologisk/følelsesmæssigt  set hænger kæberne sammen med kommunikation – at få “åbnet munden” og talt din sandhed, at turde stå frem og at turde bide fra dig om nødvendigt. For JA det er nogen gange nødvendigt, hvilket er en anden ur-årsag til at vi har tænder: at sætte grænser.

Kæbemusklernes fysiske funktion er at styre tyggebevægelserne, og assistere når du taler, men hvad sker der i musklen, når vi ikke får sagt, hvad vi tænker og føler, hvad sker der i kæberne når vi faktisk “holder” dem tilbage.

Så får vi spændinger! Og nogle gange smerter. Det siger jo næsten sig selv. Hvis du hele tiden bider det i dig, som du vil sige eller på anden måde komminukere, så lever du sgu ikke i alignment med din krop og dine følelser. Hvis du hele tiden holder dig tilbage fra at bide fra dig, når det er nødvendigt, så bliver energien bare inde i kroppen. Og holder du dine kæber tilbage for længe, ender de med at gøre ondt! (Det samme kan sådan set gælde med ondt i halsen).

Kæberne har at gøre med evnen til at kommunikere, det du har på hjertet, evnen til at sige fra og stå op for dig selv og sågar RÅBE op engang i mellem, når det bliver nødvendigt. At være i stand til at stå fast og finde din indre TIGER og BRØLE din sandhed ud af fuld kraft, det er nu engang nødvendigt fra tid til anden. Men får du gjordt det? Hvornår har du sidst brølet! Det er ikke sikkert det føles så enkelt som det lyder. Mange mennesker har af forskelige årsager blokader mod åben munden. Vi er bange for at træde nogle over tæerne, bange for at blive fyret, bange for at folk ikke forstår eller kan lide os, eller bliver kede af det, måske er vi bange for noget så enkelt som at fejle – den her kender jeg i hver fald fra mig selv. Men hvis vi ikke åbner munden betaler vi altså selv prisen i stedet for. Det er meget sjældent “gratis” at være stille, som vi måske ellers bilder os ind. Det koster på hjerte-kontoen, på flow-kontoen og på energi-kontoen at holde dig selv tilbage også selv om det ikke gør ondt i kæberne endnu.

Nogle gange begynder kæbespændinger også med ondt i halsen – og igen må man sprøge sig selv, “hvad er det jeg ikke får kommunikeret”? Hvem eller hvad, skulle jeg have sat tænderne mere i, hvad fik jeg ikke meddelt?

SØDE MENNESKER, KÆBESPÆNDINGER OG INDRE VREDE?

Er du et sødt, menneske? Er du lidt socialt genert, har du svært ved at åbne munden og sige fra. Får du nogensinde råbt eller sat foden ned, når det er nødvendigt? Tillader du dig selv at mærke din vrede?

Jeg forestiller mig, at nogle af jer derude måske oplever at kæbespændinger kan hænge sammen med nogle af de her ting. Måske har du ikke tænkt over det, men hvis du går rundt med ondt i kæberne, eller spændinger i kæben, så var det måske værd lige at tænke over? Mangler du at få sagt noget? Er der noget, du er vred over? Er der noget du holder igen med at kommunikere, enten på dit arbejde eller i dit privatliv? Brøler du din sandhed ud? Er du sand overfor dig selv?

VREDEN

Vrede er f.eks. ikke en dårligt ting, konstruktiv vrede er, at vise at du er STÆRK, præcis lige som SÅRBARHED faktisk er at vise, at du er stærk. Når du er vred er du STÆRK, når du er sårbar er du STÆRK. Begge evner er vigtige! Og bestemt ikke noget, vi skal holde tilbage. For filan, tænk hvis ingen viste nogen, hvordan de havde det, eller sagde hvad de følte? Så skulle vi hele tiden gå rundt og gætte hvad hinanden tænker og føler.. Sikke et roderi. Nej, “kæb op!” for det, der gerne vil ud. Du gør faktisk både dig selv OG ALLE ANDRE en bjørnetjeneste, når du ikke gør det.

Har du ondt i kæbe lige nu, er der et dejligt akupressurpunkt lige bag øreflippen på begge sider af hovedet, du kan gå i gang med at massere (Tre-Varmer 17). Og så kan det anbefales lidt at finde en pude at råbe ned i for at lukke lidt op for vreden. Det virker faktisk helt vidunderligt forløsende ! 😉

Har du problemer ved kæbespændinger, vrede, “pænhed” eller andre ting vil jeg selvfølgelig elske at hjælpe dig.

Skriv mig en mail eller book en tid. <3

Sanja Ayu

– Håber du nyder videoen – vi havde i hvert fald lidt sjov med den – det skal ikke være alt for alvorligt alt sammen jo. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Facebook
Instagram